Pályázat

 • Kedvezményezett neve: Plastik-System Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt címe: Technológiai fejlesztés a Plastik System Kft-nél
 • Szerződött támogatás összege: 69.300.000 Ft
 • Támogatás mértéke: 70%
 • Projekt tartalmának bemutatása: A projekt során beszerzésre kerülő gépekkel tervezi fejleszteni a Plastik-System Kft. az egyéb műanyag gyártási tevékenységét. A vállalkozás jelenleg is rendelkezik fröccsöntő géppel, amelynek a teljesítménye jóval kisebb, mint a projektben szereplő gépé, ennek eredményeképpen a vállalkozás nem tud olyan mennyiségű készterméket előállítani, mint amennyire megrendelési igény lenne, ezért kénytelen alvállalkozókat, és viszonteladókat bevonni, annak érdekében, hogy a jelentős mértékben megnövekedett megrendeléseket ki tudja elégíteni. Ezért a vállalkozás menedzsmentje elhatározta, hogy jelen pályázat keretei között bővíteni fogja gép és eszközállományát. Az alábbi gépek eszközök kerülnek beszerzésre: 1 db ALLROUNDER 420 C 1000 – 290 GOLDEN EDITION Fröccsöntőgép robottal, amelynek segítségével ki tudja váltani az alvállalkozói munkákat. 1 db Unifeeder Alkatrész adagoló és unipack-foil csomagoló egység, amelynek segítségével növekszik a volumen és munkaerő kapacitás szabadul fel. 1 db Form 3 L 3D nyomtató, amelynek segítségével az eddig forgácsolással készített mintadarabokat gyorsabban tudják legyártani, ezáltal munkaerő kapacitás szabadul fel, valamint megszűnik az alvállalkozók bevonása. 1 db MTA TAEevo Tech 051 P3 folyadékhűtőre a beszerzésre kerülő fröccsöntőgép működéséhez van erre szükség. A projekt részét képezi még egy Vezetői-és menedzsment tanácsadás/fejlesztés igénybevétele, valamint felhőszolgáltatás bérleti díja. A fentiekben leírt gépek beszerzésével a vállalkozás kapacitása tovább nő, illetve a Társaság képessé válik arra, hogy szinte az összes gyártási munkafolyamatot saját maga házon belül végezze el. Ez további árbevétel és nyereség növekedést fog eredményezni a Társaság számára.
 • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.07.31.
 • A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.16-22-2023-04722

 

– Kedvezményezett neve: Plastik-System Korlátolt Felelősségű Társaság

– A fejlesztés tárgya, célja: „Technológiai fejlesztés a Plastik System Kft-nél.”

– Szerződött támogatás összege: 69 300 000 Ft 

– Projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt során beszerzésre kerülő gépekkel tervezi fejleszteni a Plastik-System Kft. az egyéb műanyag gyártási tevékenységét. A vállalkozás jelenleg is rendelkezik fröccsöntő géppel, amelynek a teljesítménye jóval kisebb, mint a projektben szereplő gépé, ennek eredményeképpen a vállalkozás nem tud olyan mennyiségű készterméket előállítani, mint amennyire megrendelési igény lenne, ezért kénytelen alvállalkozókat, és viszonteladókat bevonni, annak érdekében, hogy a jelentős mértékben megnövekedett megrendeléseket ki tudja elégíteni. Ezért a vállalkozás menedzsmentje elhatározta, hogy jelen pályázat keretei között bővíteni fogja gép és eszközállományát. Az alábbi gépek eszközök kerülnek beszerzésre: 1 db ALLROUNDER 420 C 1000 – 290 GOLDEN EDITION Fröccsöntőgép robottal, amelynek segítségével ki tudja váltani az alvállalkozói munkákat. 1 db Unifeeder Alkatrész adagoló és unipack-foil csomagoló egység, amelynek segítségével növekszik a volumen és munkaerő kapacitás szabadul fel. 1 db Form 3 L 3D nyomtató, amelynek segítségével az eddig forgácsolással készített mintadarabokat gyorsabban tudják legyártani, ezáltal munkaerő kapacitás szabadul fel, valamint megszűnik az alvállalkozók bevonása. 1 db MTA TAEevo Tech 051 P3 folyadékhűtőre a beszerzésre kerülő fröccsöntőgép működéséhez van erre szükség. A projekt részét képezi még a következő 2 képzés: CAD (Számítógéppel segített tervezés) Solidedge alapismeretek (36 óra), amelyen 1 munkatárs vesz részt. A másik képzés CAD (Számítógéppel segített tervezés) Solidedge haladó ismeretek (35 óra) ezen a képzésen 2 munkatárs vesz részt. A fentiekben leírt gépek beszerzésével a vállalkozás kapacitása tovább nő, illetve a Társaság képessé válik arra, hogy szinte az összes gyártási munkafolyamatot saját maga házon belül végezze el. Ez további árbevétel és nyereség növekedést fog eredményezni a Társaság számára.

– A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.

 • A kedvezményezett neve: Plastik-System Kft.
 • A projekt címe: „Napelemes rendszer telepítése a Plastik-System Kft. mezőtúri székhelyén”
 • Szerződött támogatás összege: 7.562.500,- Ft
 • Támogatás mértéke: 55%
 • A projekt befejezési várható időpontja: 2020.12.11.
 • Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2019-00642
 • A projekt tartalmának rövid bemutatása:

„A projekt eredményeként a Plastik-System Kft. 5400 Mezőtúr, Vízközi kert 330 alatt található székhely épület tetőszerkezetén egy 50,56 kWp névleges teljesítményű hálózatra csatlakozó napelemes rendszer került telepítés. A 158 db 320 W-os JA Solar 320 Mono PERC napelem az épület dél-nyugati irányultságú tetejére került elhelyezésre a napelemek lemeztetőhöz szükséges tartószerkezet felhasználásával, melyek által termelt egyenáram a 2 db Solar Edge SE25K magas hatásfokú transzformátor nélküli inverter által átalakítva csatlakozik az épület belső hálózatára. A telepített rendszer révén éves szinten éves szinten megtermelhető villamos energia a székhely épület és az ott végzett tevékenységek éves villamos energia fogyasztásának 45,04 %-átképes fedezni. A projekt eredményeként az üvegházhatást okozó gázok éves csökkenésének aránya a fejlesztés előtti kibocsátáshoz képest 64,97 %/év.”

A “PLASTIK-SYSTEM KFT. VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSE ADAPTÍV TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ RÉVÉN” című projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt keretében a Plastik-System Kft. korszerű, magas technológiai színvonalat képviselő eszközbeszerzést valósított meg, mely során megvásárlásra és üzembe helyezésre került egy darab huzalszikra valamint egy darab engusz elszedő robot.

Kedvezményezett neve: Plastik-System Termelő-Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.
Projekt címe: A PLASTIK-SYSTEM KFT. VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSE ADAPTÍV TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ RÉVÉN
Megvalósítás helyszíne: H-5400 Mezőtúr, Vízközikert u 330.
Szerződött támogatás összege: 19 592 227 Ft.
Támogatás mértéke (%-ban): 50 %
Projekt befejezési dátuma: 2019. június 17.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02556
Polgár Sándor
Ügyvezető igazgató, tulajdonos
Mobil: +36 (30) 399 7499

A „KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁS A PLASTIK-SYSTEM KFT.-NÉL” című projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt keretében a Plastik-System Kft. korszerű, magas technológiai színvonalat képviselő eszközbeszerzést valósított meg, mely során megvásárlásra és üzembe helyezésre került egy darab megmunkálóközpont.

Kedvezményezett neve: Plastik-System Termelő-Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.
Projekt címe: KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁS A PLASTIK-SYSTEM KFT.-NÉL
Megvalósítás helyszíne: H-5400 Mezőtúr, Vízközikert u 330.
Szerződött támogatás összege: 19 430 460 Ft.
Támogatás mértéke (%-ban): 50 %
Projekt befejezési dátuma: 2018. május 31.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01698
Polgár Sándor
Ügyvezető igazgató, tulajdonos
Mobil: +36 (30) 399 7499

A „KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁS A PLASTIK-SYSTEM KFT.-NÉL” című projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt keretében a Plastik-System Kft. korszerű, magas technológiai színvonalat képviselő eszközbeszerzést valósított meg, mely során megvásárlásra és üzembe helyezésre került egy 50 tonnás valamint egy 100 tonnás záróerővel rendelkező fröccsöntőgép továbbá egy tömbszikra forgácsológép.

Kedvezményezett neve: Plastik-System Termelő-Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.
Projekt címe: KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁS A PLASTIK-SYSTEM KFT.-NÉL
Megvalósítás helyszíne: H-5400 Mezőtúr, Vízközikert u 330.
Szerződött támogatás összege: 38 340 000 Ft.
Támogatás mértéke (%-ban): 70 %
Projekt befejezési dátuma: 2017. március 27.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2016-02538

 

Polgár Sándor
Ügyvezető igazgató, tulajdonos
Mobil: +36 (30) 399 7499